Hc Andersen_top

Foredrag om H.C. Andersens af Johan de Mylius I Skårup Kirke onsdag d. 9. Marts kl. 17.00 til 19.30

H.C. Andersen er nok Danmarks mest kendte forfatter ikke blot herhjemme, men også i det store udland. Johan de Mylius er ikke blot Danmarks, men også verdens dygtigste Andersen kender. Så kan det ikke blive bedre. At vi har fået Mylius til Skårup, er mere end held. Ikke blot er han en ældre herre, han er også stoppet med at holde foredrag om Andersen. Så det er lidt af et scoop, at der måske for sidste gang er mulighed for at få et humoristisk og dybsindigt foredrag om Danmarks største forfatter.

Temaet har Mylius selv bestemt og har overskriften:

DØDEN. ET LIVSTEMA HOS H.C. ANDERSEN.

Mylius skriver selv:
”Hvordan er det lige, det går med havfruen, med tinsoldaten og med den lille pige med svovlstikkerne? De dør på stribe, og det er så sørgeligt at læse om. Slet ikke noget for børn. Men sørgeligt er det alligevel ikke, for det slutter ikke dér! Der er lys i døden, ja, selve dødsøjeblikket er en kulmination, et maksimum, og der er et lys og et liv på den anden side af tunnelen. Lige fra det allertidligste digt og til de sidste historier og den sidste roman, han skriver, beskæftiger HCA sig intenst med døden og med vejen til “det ubekendte land”, livet derefter. Det er selve livsnerven i hans forfatterskab, slet ikke som noget mørkt og pessimistisk, men som en udforskning af den paradoksale fylde, som han – og flere med ham – vil se i den død, som ikke er tilintetgørelse. Tværtimod.”

Johan de Mylius tager os med på en vandring i HCAs allerinderste univers, hvor der stadigvæk er meget at opdage. Alle er velkomne. Det foregår i Kirkeladen, bygning ved siden af kirken. Der skal bestilles plads, da der er et tragtement – lidt at spise og drikke. Det koster 50,- kroner. Tilmelding hos: Jytte Steen Philipsen 28316300 – jyttephilipsen@hotmail.com

Venlig Hilsen

Skårup Menighedsråd

Biografi og billede:

Johan de Mylius (f. 1944), uddannet ved Københavns Universitet, men har sine familierødder langt tilbage i det fynske land. Dr.phil. og tidligere professor ved SDU, oprettede 1988 H.C. Andersen Forsknings- og Formidlingscentret ved universitetet i Odense og gjorde det til ikke kun et nationalt men også i høj grad internationalt center for viden om og formidling af HCA og hans store forfatterskab. Oprettede hjemmesiden www.andersen.sdu.dk, etablerede de internationale HCA-konferencer i DK og USA, søsatte tidsskriftet NORDICA (1984), som stadig udkommer. Har forelæst og holdt foredrag i talrige lande, belønnet med flere priser. Har udgivet mange bøger, 5 af dem også i Tyskland, én udelukkende i Kina. Blandt hans vigtigste værker om HCA er de sammenhørende Forvandlingens pris. H.C. Andersen og hans eventyr (2004) og litterærbiografien Livet og skriften. En bog om H.C. Andersen (2016).

Johan de Mylius