Anden gudstjeneste 

21. s. e. trin.

Anders Kjærsig
Søndag den 29. oktober 2023 kl. 16:00 til
17:00
Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik, og den første af sin art på dansk. Medvirkende er Skårup Lejlighedskor under ledsagelse af kirkesanger Erik Jakobsen samt violinist Michael Graubæk, klarinettist Martin Strange Lorenzen, sopran Maja Aaerøe Freese og kirkens organist Jonathan Fjord Bredholt på klaver. Teksten er skrevet af Holger Lissner og musikken er komponeret af Ivan Bjerre Damgård og Michael Sommer, med udgangspunkt i dansk traditionel dansemusik. Messen har sit afsæt i den romersk-katolske messe, der som bekendt består af en række faste led: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Gennem årene har mange forskellige komponister sat musik til disse messeled, og i starten af 00’erne fik vi med spillemandmessen en dansk udgave. I spillemandsmessen er musikken skabt med en stærk forankring i den traditionelle dansemusik, og udfolder sig i sit møde med kirkens liturgi og kor.
Anden gudstjenesteGudstjeneste