Julekoncert med vokalgruppen Fontana 

Koncert
Onsdag den 13. december 2023 kl. 19:30 til
20:30
Vokalgruppen Fontana er oprindeligt en dobbeltkvartet (aktuelt 10 sangere), dannet i Svendborg i 2002 af 8 rutinerede korsangere, der ønskede at arbejde med et repertoire, som enten ligger udenfor det gængse kor-repertoire eller som vil være vanskeligt for de fleste større amatørkor. Med sin kammer-besætning har Fontana mulighed for at dyrke en slank og gennemsigtig klang, hvorved gruppen vedkender sig en lang og stærk tradition i Nordisk kormusik for brillans og transparens. Vokalgruppen har et bredt repertoire fra renæssance og romantik til den helt nye klassiske kormusik. Ved julekoncerten i Skårup kirke d. 13. december kl. 19.30 vil Fontana synge et program, der består af vinter- og snesange, samt naturligvis advents- og julemusik lige fra renæssancen frem til i dag. Renæssanceafdelingen af koncerten vil byde på satser af englænderne William Byrd og Thomas Tallis, samt satser af nederlænderen Orlando Lassus og italieneren G.P. da Palestrina. Byrd, Lassus og Paletrina regnes for de tre største komponister i renæssancen. Thomas var Byrds nære ven og mentor, og også én af de helt store komponister af engelsk vokal renæssancemusik. Fontana ledes af Erik H. A. Jakobsen (tenor), cand.mag. fra Københavns Universitet med musik som hovedfag. Erik, der til daglig er kirkesanger i netop Skårup kirke, har siden 1976 sunget i flere semiprofessionelle kor, bl.a. Vokalgruppen Ars Nova og Sokkelund Sangkor. Et par af de øvrige korsangere i Fontana er desuden medlemmer af Filharmonisk Kor ved Sønderjyllands Symfoniorkester.
ArrangementKoncert