Debat i Kirkeladen

AKs Forsamlingshus

Som noget nyt starter vi i Skårup Kirke et debatforum, vi kalder ’AKs Forsamlingshus’, som vil foregå i Kirkeladen en hverdagseftermiddag cirka en gang om måneden.

“For en hel del år siden lavede jeg et debatforum, der hed AK’s Forsamlingshus. Det var inspireret af det daværende Højlunds Forsamlingshus, blandet med den erfaring jeg havde som højskolelærer. Ideen gik i al sin enkelhed ud på, at man tog et aktuelt emne, det være sig et begreb, en politisk beslutning eller en kulturel strømning, op til diskussion.

Jeg indledte altid med at brede problemet ud ved at se på det ud fra forskellige filosofiske og litterære positioner. Efterfølgende var der så debat, og her var ordet frit. Enhver kunne komme med sin holdning og sine betragtninger. Man skulle ikke forberede noget hjemmefra; hverken læse et kapitel i en bog eller se en speciel udvalgt film. Man skulle blot møde op og sige sin mening. Det var alt, men det var heller ikke så lidt. Det var både stimulerende og underholdende at være med til, uanset hvor mange vi var.

Denne ide vil jeg gerne dele med borgerne i Skårup.”

AKs Forsamlingshus finder sted
Onsdag d. 1. september 2021, hvor vil vi diskutere forholdet mellem eksperter og politikere med udgangspunkt i Covid-19 og de konsekvenser, det har fået.

Onsdag d. 6. oktober 2021, hvor vil vi diskutere forholdet mellem individ, samfund og stat og den position, de har i forhold til hinanden.

Begge gange er det kl. 16.30 i Kirkeladen. Det varer ca. en time, så man kan komme hjem inden spisetid.
Håber så mange som muligt har tid til at komme.